Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A Goldman Sachs közel van hozzá, hogy az ügyfeleinek elérhetővé tegye az első olyan befektetési eszközt, amellyel kitettséget tudnak szerezni a bitcoinban és más digitális eszközökben – írja a CNBC.

A Goldman magán vagyonkezelői divíziójához tartozó, digitális eszközökért felelős részlegének frissen kinevezett vezetője, Mary Rich szerint a bank már a második negyedévben elérhetővé teheti a bitcoint és más digitális eszközöket az ügyfelek számára.

Szorosan együttműködünk a vállalat más csapataival, hogy megvizsgáljuk a lehetőségeket, és átgondolt és megfelelő hozzáférést biztosítsunk az ökoszisztémához a magán vagyonkezelői ügyfeleink számára, és ezt várhatóan a közeljövőben meg is valósítjuk

– közölte Rich, aki szerint a végső cél, hogy a Goldman a kriptobefektetések teljes spektrumát tudja kínálni az ügyfeleknek, legyen szó „fizikai bitcoinról”, derivatív termékekről, vagy hagyományos befektetési eszközökről.

Ez a lépés azt jelenti, hogy a világ két legnagyobb nevű befektetési bankja – a Goldman és a Morgan Stanley – is hamarosan elérhetővé teszi a bitcoin befektetést.

Rich szerint a Goldman döntése mögött elsősorban az ügyféligények állnak. A szakember arról számolt be, hogy bizonyos ügyfeleik az infláció elleni hedge-ként tekintenek a bitcoinra, míg mások úgy érzik, hogy az új internet kezdetén vagyunk, és benne akarnak lenni a sztoriban.

Ez egy újabb nagy lépés a bitcoin és más kriptodevizák számára, viszont továbbra is vannak olyanok, akik szkeptikusak. Éppenséggel pont a Goldman vagyonkezelői üzletágának befektetési igazgatója, Sharmin Mossavar-Rahmani fogalmazott meg többször olyan véleményt, amely szerint a bitcoin nem megfelelő a befektetők számára.

A bitcoin árfolyama ma 0,2 százalékkal került feljebb, míg idén 100,7 százalékot ralizott.

Az elmúlt hónapokban több fontos intézményi befektető és nagyvállalat tett olyan lépéseket, amivel legitimálják és megerősítik a bitcoin szerepént mint befektetési és fizetőeszköz:

  • A PayPal felületén is elérhető már a kriptodeviza, ami átjárót jelent a fiat deviza és a kriptoökoszisztéma között, emellett a cég bejelentette azt is, hogy az ügyfelei már tudnak fizetni a platformot használó kereskedőknél kriptodevizákkal.
  • A Tesla február elején vásárolt bitcoin, március 24-től pedig el is fogadja a kriptodevizát, mint fizetőeszközt.
  • A BlackRock, a világ legnagyobb alapkezelője tette elérhetővé a bitcoint két alapja számára.
  • A Mastercard is közölte, hogy a tervezi bizonyos kriptodevizák felvételét a fizetési rendszerébe.
  • Az Egyesült Államok legrégebbi bankja, a BNY Mellon is bejelentette, hogy az ügyfelei számára elérhetővé teszi a kriptodevizák tartását és utalását.
  • A Morgan Stanleyhez tartozó Counterpoint Global is fontolgatja, hogy beszáll a bitcoinba.
  • Visa bejelentette, hogy engedélyezni fogja a USDC nevű stablecoin használatát a fizetési rendszerén végzett tranzakciók lebonyolításához.

Leave a comment