Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

 

Az OKEx kriptotőzsde dél-koreai részlege tevékenysége leállítása mellett döntött, ahelyett, hogy megkísérelne eligazodni a csütörtökön életbe lépő szabályozási akadályok között.

A CoinDesk Korea keddi jelentése szerint a kriptováltó április 7-ét jelölte meg az utolsó napnak, ameddig felhasználói kiutalhatják digitális eszközeiket és kinullázhatják fiat egyenlegüket.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A tőzsde egy szóvivője a CoinDesk Koreának elmondta, hogy a helyi valutapiacon való eligazodás jóval nehezebbé vált a kriptopénzeket illető új pénzmosásellenes szabályozások bevezetése miatt.

„Sok más tényezővel együtt a koreai tevékenységünkből származó profit annyira nem volt jelentős, ezért úgy döntöttünk, hogy csökkentjük a veszteségeinket” – mondta a szóvivő.

Az átdolgozott Pénzügyi Tranzakciók Jelentésének Törvénye alapján a virtuáliseszköz-szolgáltatóknak (VASP) megfelelőségi ellenőrzéseken kell átesniük, és ellenőrizniük kell az ügyfelek kilétét – ezt pedig a jelentés szerint képtelenek lennének teljesíteni ebben az esetben.

A jogszabály azt is előírja, hogy a szolgáltatóknak minden gyanús tranzakciót jelenteniük kell Korea Pénzügyi Hírszerző Egységének, és szintén jelentési kötelezettségük van a Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága (FCS) felé.

Az új szabályozás hat hónapos türelmi időszakot ad az érintett vállalkozások számára, hogy felkészüljenek a változásokra.

„Egészen mostanáig szolgáltatásunk legnagyobb részét fiat belépőpontokkal oldottuk meg, egy bankkal való partnerségre lépés azonban (a valós nevű fiókok miatt) reálisan nem lehetséges a számunkra” – mondta a szóvivő.

2020 novemberében az FSC olyan jogi módosításokat eszközölt ki a törvényekben amely kötelezővé tette az országban működő VASP-ok számára, hogy minden ügyfelük nevét bejelentsék.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

A lépés szinte ugyanakkor történt, amikor a globális pénzmosásellenes szerv, a Pénzügyi Akciócsoport arra kérte több mint 200 tagállamát, hogy segítsenek nekik a pénzmosás megelőzésében.

Az OKEx Korea korábban március 18-án számolt be arról, hogy március 25-én valószínűleg megszünteti tevékenységét a helyi valutapiacon, vagyis amikor a szóban forgó szabály érvénybe lép.