Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A 170 millió dolláros finanszírozási kör kiemeli a kriptográfia mint eszközosztály robbanásszerű növekedését – és az európai piac potenciálját.

Az indítási ütem megemelkedik a kriptográfia területén, különösen a kriptopiaci infrastruktúra kiépítésében vagy működtetésében részt vevő vállalkozások számára, egy szelíd kantártól vágtává vált. Jegyzetet tartok azokról az felvetésekről, amelyekről a CoinDesk beszámol, és amelyeket ma reggel számoltak: január 14-én, február 24-én, és ebben a hónapban eddig – másfél hét még hátra van – 32 évesen vagyunk. gyorsulás.

Míg a legtöbb emelés 10 millió dollár alatt van, az idén eddig négy volt (amiről tudom), amelyek meghaladták a 100 millió dollárt. Közülük ketten voltak a héten. Az egyik a kriptográfiai letétkezelő Fireblocks volt, amely 133 millió dollárt gyűjtött. A másik egy 170 millió dolláros B sorozatú forduló volt egy kriptopiaci infrastruktúra-lejátszó számára, amely bevallom, nem volt annyira a radaromon, mint valószínűleg kellett volna.

A Bitpanda-ról beszélek, egy kriptotőzsdéről és kártyakibocsátóról, amelynek székhelye Bécsben van, és ezzel az emeléssel most 1,2 milliárd dollár értékű. Ez Európa egyik legnagyobb kriptoplatformjává és Ausztria valaha volt első egyszarvújává vált. Szánjunk egy percet arra, hogy megbecsüljük, hogy Ausztria első egyszarvúja kriptográfiai vállalat.

Ezt az emelést érdemes egy kicsit alaposabban megvizsgálni, mivel néhány mélyebb trendet testesít meg, amelyek az év előrehaladtával valószínűleg továbbra is zajosabbak lesznek.

Az egyik a kriptográfiai ármozgások önerősítő hatása. A növekvő kriptográfiai árak a piaci infrastruktúra-szolgáltatóknál növekvő bevételhez vezetnek, ami több befektetéshez vezet, ami jobb on-rampokat fejleszt, ami több befektető piacra kerülését eredményezi, ami növekvő kriptográfiai árakhoz vezet. Stb.

Ez nyilvánvaló a felvett összegben. A kontextus szempontjából a Revolut B-sorozata nagyjából egyharmada volt. Ráadásul a Bitpanda emelése mindössze hat hónappal következett be egy 52 millió dolláros A sorozat után, amikor a fordulók közötti átlagos idő 18 hónap.

Eric Demuth vezérigazgató szerint a Bitpanda négy éve nyereséges, ezért nincs igazán szüksége az alapokra. Ez az emelés kiemelkedő ambíciót emel ki: „Európa egészének„ befektetési platformjává válni ”.

De várjon, Európának lassú és széttagolt szabályozási megközelítése van a pénzügyekkel és az innovációval kapcsolatban, igaz? Még nincs teljes tőkepiaci uniója, akkor hogyan lehet páneurópai kriptográfiai befektetési platform?

Ez a második érdekes fejlemény, amelyet a Bitpanda finanszírozási fordulójában emeltek ki: a közelgő európai jogszabályok, amelyek célja a kriptográfia-felügyelet egységes megközelítésének megteremtése. Ez potenciálisan nagyon nagy ügy.
Nyitó ajtók

Az EU 2020 szeptemberében megjelent, a kriptovagyonok piacairól szóló rendeletének (MiCA) célja egyértelmű szabályok és hosszú távú jogbiztonság megvalósítása a kriptográfiai eszközök szabályozásában. Az Európai Unióban megszokott módon az egyértelmű szabályok általában bármi más, mivel az egyes tagállamoknak van némi mozgástere az értelmezésben és a végrehajtásban. A MiCA szövege pedig még nincs véglegesítve.

Látszik azonban, hogy lendület van, és nemcsak a minden típusú befektető iránti fokozódó érdeklődés miatt. Éppen ezen a héten az Európai Értékpapír-piaci Hatóság emlékeztetőt adott ki a kriptográfiai eszközök kockázatáról. A lendületet az a veszély fenyegeti, hogy a magántulajdonban kibocsátott kriptovaluták veszélyeztethetik a pénzügyi stabilitást. A MiCA szabályozná a stabil anyagokat is.

A MiCA egységes politikát fog bevezetni a kriptográfiai eszközök szolgáltatásaira, tisztázva a kriptográfiai eszközök és piaci infrastruktúra-szolgáltatóik szabályozási státusát. Ráadásul lehetővé teszi, hogy az egyik tagállam kriptográfiai szolgáltatásai legálisan működjenek bármely más országban is.

A kriptográf eszközök szolgáltatóira pedig a tőkeszükséglet, a biztosítási fedezet és egyebek vonatkoznak majd követelmények. Ez nagyobb intézményi bizalmat fog kelteni a szolgáltatók jogszerűségében és pénzügyi megbízhatóságában. A piaci fejlődés körüli nagyobb jogbiztonság vonzza mind a befektetőket, mind az építőket, felgyorsítva a szabályozott kriptográfiai szolgáltatások megjelenését.

Az intézményi befektetések tekintetében az Egyesült Államok továbbra is uralja a globális pénzügyi stádiumot. A világ legnagyobb tőkepiaca és a legnagyobb alapjai vannak. De Európa eddig előremutatóbbnak mutatta magát a hagyományos és a kriptopiacok esetleges fúziójával kapcsolatban. Néhány tőzsde kriptotartalmú termékeket sorol fel. Néhányan egész token ökoszisztémát fejlesztenek. Két európai kriptográfiai eszközkezelő immár tőzsdén jegyzett társaság. A hagyományos bankok titkos kereskedelmet és letétkezelést kínálnak.

Ráadásul úgy tűnik, hogy a Bitpanda nevezetességei nem csupán Európa legnagyobb kriptotőzsdéi. Demuth a héten elmondta a TechCrunch-nak, hogy a vállalat „áttér a befektetési platformra, és nem csak egy kriptográfusra”.

A Mifid II licence teret enged más típusú eszközök kereskedelmére. A jelentések szerint a társaság áprilisban növeli a hagyományos részvények részleges kereskedelmét. És tekintettel az új háborús ládájukra, nem valószínű, hogy a kínálat bővülése ebben áll meg.

Tekintettel a befektetésekre és a szabályozási érdeklődésre az olyan platformok elősegítésében, mint a Bitpanda, elérhetik ezeket a célokat, lehet, hogy Európában először a hagyományos és a kriptofinanszírozás egyesülése alakul ki.

De hogy az Egyesült Államok vagy Európa átveszi-e a vezetõ szerepet a kriptopiac elõrehaladásában a következõ néhány évben, a dolgok nagy sémájában valóban nem számít. Lényeges, hogy az előrehaladás gyorsul és szinte kézzelfoghatóvá válik. A homályos futurisztikus ötletektől kezdve a valódi szabályokat irányító, valódi termékeket kínáló platformokon változó piac felé vezet. Az egyik féltekén elért haladás pedig a másik fejlődését fogja támogatni.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a kriptopiaci infrastruktúra elmúlt év során tapasztalt gyors változása csak a bemelegítés volt.

Lendület és átjárók

Ezen a héten a CNBC jelentése, miszerint a Morgan Stanley megengedte pénzügyi tanácsadóinak, hogy az ügyfélpénzt bitcoinba helyezzék, hullámzást küldött a vagyonkezelő iparban.

A cég, amely a világ egyik legnagyobb vagyonkezelője, több mint 4 billió dolláros AUM-mal, platformján keresztül hozzáférést biztosít az ügyfeleknek három bitcoin (BTC, + 2,58%) alaphoz. Ezen alapok közül kettőt a Galaxy Digital kezel, a harmadikat pedig az FS Investments és a NYDIG felügyeli.

Egyelőre a bitcoin alapok csak olyan ügyfelek számára állnak rendelkezésre, amelyek legalább hat hónapja aktív számlákkal rendelkeznek, és amelyek értéke meghaladja a 2 millió dollárt (befektetési vállalkozások esetében 5 millió dollárt), és az ügyfél nettó vagyonának 2,5% -a van érvényben.

Mindazonáltal a lépés jelentős az egész piac számára az általa küldött jelek számára:

Az ügyfelek bitcoin-expozíciót követelnek. Ezt egyébként is tudtuk, de itt van még több bizonyíték.
A Bitcoin hivatalosan befektetési fokozatú. Morgan Stanley elfogadta a bitcoin likviditását, letétkezelését és piaci integritását. Ez mindenféle pénzügyi tanácsadónak jelzi, hogy ezen a piacon érdemes nyitott gondolkodással gondolkodni.

Ezek a jelek nem csak a befektetőket érik el. Eljutnak más befektetési házakhoz és pénzügyi tanácsadókhoz is, akik valószínűleg megküzdenek hasonló szolgáltatások nyújtásával, ahelyett, hogy túl konzervatívnak tartanák őket egy alacsony hozamú piacon, amely tovább tolja a befektetőket a kockázati görbe mentén.
LÁNC-LINKEK

„Rengeteg olyan dolog van, amelyet az emberek szeretnének és nagyra értékelnek, és amelynek nincs belső értéke. Mit szólnál egy festményhez, egy gyémánthoz vagy egy aranyrudhoz? – Howard Marks, videointerjúban

„Ahhoz, hogy a spekulatív befektetési lehetőségek egy olyan befektethető eszközosztály szintjére emelkedjenek, amely szerepet játszhat a diverzifikált befektetési portfóliókban, átalakítási haladást kell elérni mind a kínálati, mind a kínálati oldalon. A kriptovalutával azt gondoljuk, hogy elérik ezt a küszöböt. ” – A Morgan Stanley Wealth Management, a héten közzétett jelentésben

„Fontos, hogy a befektetőknek a Bitcoinról alkotott általános megítélésében bekövetkező kis változások nagy hatással lehetnek az árára, különösen azért, mert viszonylag kevés bitcoin van forgalomban. Tehát, ha több nyugdíjalap vagy dollármilliárd dollárral rendelkező nagy vagyonkezelő úgy dönt, hogy portfóliójának néhány bázispontját kriptovalutában osztja ki, annak nagyon nagy hatása lehet. ” – Deutsche Bank Research, a héten közzétett jelentésben

Hester Peirce, a SEC biztosa a héten beszédet mondott a British Blockchain Association konferenciáján, amelyben megvitatta véleményét a szabályozó következetlen okairól a korábbi bitcoin ETF-alkalmazások elutasításában:

„Ahelyett, hogy meglehetősen egyértelmű szabványt alkalmaztunk volna, amelyet általában más ETP bejelentések jóváhagyásakor alkalmaztunk – ideértve a nemesfémeket is, mint például a palládium és a platina -, ragaszkodtunk az alapul szolgáló spot piac és a határidős piac kapcsolatának egyre kifinomultabb elemzéséhez annak meghatározása érdekében, hogy e piacok hajlamosak a csalásra és a manipulációra. Nem csak az a bizonytalan, hogy a korábbi, nem kriptográfiai ETP-bejelentések átmentek-e a szigorúbb megközelítés mellett, a folyamatosan változó célállomások igazságtalanok az újítókkal szemben, akik egyre nagyobb összegeket költenek ügyvédekre és kvantitatív szakértőkre, csak hogy megállapítsák, hogy nem sikerült eltalálnia az ismét elmozdult célt. ”

Arra is rámutatott, hogy a SEC álláspontja nem csak védte őket, hanem fokozta a lakossági befektetők kockázatát:

„A SEC vonakodása, amely lehetővé teszi a hagyományos befektetési eszközök számára, hogy bitcoin vagy bitcoin határidős ügyleteket tartsanak, hozzájárult ahhoz, hogy a befektetők drágább, kevésbé kényelmes vagy kevésbé közvetlen helyettesítőket keressenek, de emelte az esetleges hatósági jóváhagyás tétjét is

Leave a comment