Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A 2013. évi társasági törvény III. Mellékletének legújabb módosításai szerint a vállalatoknak közzé kell tenniük a kriptovalutával vagy virtuális valutával kapcsolatos tranzakciók nyereségét vagy veszteségét, a részesedés összegét, a kriptovalutában vagy a virtuális pénznemben való kereskedés vagy befektetés céljából betétek vagybefektetések részleteit bármely személytől.

A vállalati ügyekért felelős minisztérium által hozott intézkedés fontosabbnak tekinthető az indiai kriptográfiai eszközök szabályozásában, és várhatóan nagy átláthatóságot eredményez a kriptográfiai befektetések bejelentésében vagy benyújtásában.

Először a vállalati ügyek minisztériuma arra kérte az ország összes vállalatát, hogy kötelezően tegyék közzé a kriptovalutában vagy virtuális pénznemben folytatott ügyleteiket a mérlegükben. Ez egy nagy lépés Indiában a kriptográfiai eszközök szabályozása felé, és várhatóan nagy átláthatóságot eredményez a kriptográfiai befektetések bejelentésében vagy benyújtásában.

A társasági törvény 2013. évi III. Ütemtervének legújabb módosításai szerint a vállalatoknak közzé kell tenniük a kriptovalutával vagy virtuális valutával kapcsolatos tranzakciók nyereségét vagy veszteségét, a részesedés összegét, valamint a betétek vagy előlegek részleteit bármely személytől kereskedés céljából, befektetés kriptovalutába vagy virtuális pénznembe. A legújabb követelményeket a következő pénzügyi évtől kell alkalmazni.

„Úgy tűnik, hogy a szándék magában foglalja és szabályozza a kriptovalutákat. Amíg a hatóságok szabályozási keretet készítenek, információt keresnek arról, hogy hány vállalat folytat kriptovaluta kereskedelmet, vagy tartják őket a mérlegükben “- mondta Pallav Narang, a CNK RK & Co Chartered Accountants partnere.

Míg Indiában becslések szerint körülbelül 10 millió egyéni kriptográfiai befektető van, nem ismert az ezen sugárútnak kitett vállalatok száma.

A kormány lépése várhatóan fellendíti a kriptográfiai eszközök intézményes elfogadását. Kíváncsian várjuk a pénzügyi minisztérium és az indiai tartalékbank pozitív szabályozási irányelveit az indiai kriptográfiai szabályozás körüli nagyobb egyértelműség érdekében. Fontos megjegyezni, hogy az indiaiak már mintegy 1,5 milliárd dollárt fektettek be a kriptográfiai eszközökbe, ami egyértelműen megmutatja a digitális eszközök átvételének szándékát “- mondta Shivam Thakral, a BuyUcoin kriptopénzváltó vezérigazgatója.

Globálisan az olyan nagyvállalatok, mint a Tesla és a MicroStrategy, nagy mennyiségű bitcoint tartanak mérlegükben.

Annak ellenére, hogy az MCA hivatalossá tette a vállalatok számára, hogy a kriptográfiai eszközöket könyveléseikben tartsák és jelenthessék, a szakértők úgy érzik, hogy még mindig van egyenetlenség ezen eszközök adózásának módjában.

Leave a comment