Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A profitszerzés nemrégiben bekövetkezett megugrása után a hosszú távú Bitcoin-befektetők visszatértek a 2020-as szintekre.

A Glassnode blokkláncelemző vállalat adatai szerint, a forgalomban lévő bitcoin háromnegyede utoljára akkor mozgott a blokkláncon, amikor az árak 10.800 dollár alatt voltak.  Ez arra utal, hogy a legtöbb piaci szereplő hosszú távon gondolkozik.

A Glassnode március 29-i „Week on Chain” jelentése szerint a forgalomban lévő összes bitcoinnal 25,43%-a utoljára 10.800 és 58.800 dollár közötti árfolyamon kereskedtek.

Mivel alig hat hónappal ezelőtt egy bitcoin 10.800 dollárt ért, az adatok azt mutatják, hogy a forgalomban lévő BTC egynegyede utoljára 2020 második, vagy 2021 első negyedévében cserélt gazdát.

A jelentés megjegyzi, hogy a hosszú távú Bitcoin bullok száma folyamatosan növekszik, és rengeteg az olyan coin, amely a jelenlegi piaci ciklus eleje óta nem mozgott a blokkláncon.

Ezeket a coinokat a Glassnode hosszú távú befektetésnek minősíti, ha legalább 155 napja nem cseréltek gazdát.

Ennek eredményeként 2021-ben megugrott az „illikvid kínálatnak” minősített coinok száma. Az „Illiquid Supply Change” paraméter azt mutatja, hogy a kínálat 30 napos változása likvidből illikvid állapotba került, amely a hosszútávon tartott coinokat reprezentálja.

A jelentés megállapította, hogy a havi 130 ezer BTC-t meghaladó felhalmozási ráta következetesen fennmaradt a jelenlegi bullmarket során.

Leave a comment