Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A Coinbase arra készül, hogy az első nagy kriptovaluta-társaságként tőzsdére lépjen, de az alapvető ügyfélszolgálattal is küzd, mondták a felhasználók.

Michael Pierre tavaly nyáron Brooklyn-i lakásában ült, amikor ismeretlen számtól kapott egy SMS-t az iPhone-ján, majd azonnal elvesztette a térerőt. Aggódva a telefonja feltörése miatt, gyorsan ellenőrizte a legértékesebb alkalmazását: a Coinbase-t, egy kriptovaluta-társaságot, ahol 100 000 dollár értékű digitális érmét tárolt.

Mr. Pierre nem tudott bejelentkezni. Pánikba esett, és segítséget kért a Coinbase-től. A cég később közölte vele, hogy egy „támadó” visszaállította a jelszavát, és kiürítette a számláját. Mr. Pierre elmondta, hogy sokkot kapott, mert arra számított, hogy a Coinbase biztonsága felfedezi a gyanús tevékenységeket és megállítja a lopást.

“Gondolkodtam a nyugdíjon, a családon, hogy van pénzem az esős napokra” – mondta. – És pár percen belül elvették tőlem az egészet.

Mr. Pierre, 47, ügyvéd és a Coinbase egykori alkalmazottja sürgette egykori kollégáit, hogy vizsgálják meg az esetet, és térítsék meg neki a hiányzó kriptovalutákat, amelyek ma meghaladják a 400 000 dollárt.

Kevés segítséget kapott, mondta. Januárban tehát beperelte a Coinbase-t, a társaságot gondatlan biztonsági intézkedésekkel vádolta, és azzal, hogy nem védte meg a pénzét.

Figyelmeztető sztorija egyike a Coinbase-ügyfelek tucatjának a világ minden tájáról, akik azt mondják, hogy számláikat támadók rabolták ki, vagy figyelmeztetés és ok nélkül zárták ki őket életmegtakarításaikból – és hogy a vállalat nem fedezte fel a problémákat, és alig nyújtottak segítséget. A Coinbase a következő hetekben arra készül, hogy tőzsdére lépjen, megerősítve ezzel a világ egyik legnagyobb kriptovaluta vállalkozásának státuszát, felhasználói tapasztalatai azt mutatják, hogy a vállalat néha még mindig küzd az alapvető ügyfélszolgálati panaszok kezelésével.

Ez kérdéseket vet fel a Coinbase-nek a döntő pillanatokban. Korábban egyetlen nagy kriptovaluta-társaság sem lépett tőzsdére, és egyes befektetők arra tippeltek, hogy a Coinbase akár 100 milliárd dollárra is értékelhető. Ez a besorolás azt is kiemelné, hogy a kriptovaluták népszerűsége, hogy nőtt a világjárványban. A Bitcoin, a legismertebb digitális fizetőeszköz ára november óta rekordokat döntött. A Coinbase nyilvános tőzsdéje „alapvető fontosságú” a kriptopénzipar számára – mondta David Silver, a digitális devizabefektetőket képviselő ügyvéd. De hozzátette, hogy ha a vállalat „a kriptográfia Goldman Sach-ja” akar lenni, akkor „minőségi ügyféltámogatást kell fenntartania”.

Casper Sorensen, a Coinbase ügyfél-tapasztalatokért felelős alelnöke közleményében elmondta, hogy a vállalat egy „24/7 titkosítási gazdasággal küzd, amely a kereslet jelentős növekedésével párosítva egyedülálló ügyfélélmény-kihívásokat hozott létre”. Ezek megoldására a vállalat közölte, hogy az elmúlt hónapokban 2000 ügyfélszolgálati alkalmazottat vett fel, és csökkentette a segítségnyújtás várakozási idejét.

A Coinbase hozzátette, hogy soha nem hackelték. Szerinte a felhasználók 0,004 százaléka tapasztalt „fiókátvételt” az elmúlt évben, amikor valaki feltörte az eszközeit, majd hozzáférést kapott a Coinbase-fiókjához. A cég elmondta, hogy oktatta a felhasználókat arra, hogyan tartsák biztonságban a számláikat.

Leave a comment